پرینت سه بعدی ASA: بهترین روش ها برای پرینت های بهینه

 پرینت سه بعدی ASA: بهترین روش ها برای پرینت های بهینه

پرینت سه بعدی با ASA چندین مقاومت را با استحکام مکانیکی عالی ترکیب می کند. برای بهبود پرینت سه بعدی ASA نکات این مقاله را دنبال کنید.

مقدمه

آکریلونیتریل استایرن آکریلات که با نام ASA شناخته می­ شود، یک ترموپلاستیک مهندسی با ساختار مولکولی مشابه با آکریلونیتریل بوتادین استایرن بسیار محبوب و پرکاربرد، با نام مستعار ABS است. ASA به دلیل مقاومت به ضربه­ ی بالا و همچنین مقاومت شیمیایی خوب شناخته شده، می­تواند دماهای بالا را تحمل نموده (در دمای 105 درجه­ ی سانتیگراد نرم شده) و دارای ثبات ابعادی بسیار خوبی است.

در مقایسه با ABS، ASA در برابر اشعه­ ی ماوراء بنفش پایدار بوده و ظاهر و مقاومت خود را حتی پس از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید و آب نیز حفظ می­کند. این ماده در بسیاری از محصولات رایج از جمله قطعات خودرو (پوشش سپر و محفظه­ ی آینه­ های جانبی)، لوله­ های ناودانی و فاضلاب و همچنین مبلمان فضای باز وجود دارد.

در ادامه و قبل از بررسی موارد لازم برای پرینت، برخی از مزایا و معایب ASA را با توجه به جنبه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آن بررسی خواهیم کرد.

اگر قبلا طرحی را در ذهن داشته و نیاز دارید که آن را با ASA چاپ نمایید، از خدمات مربوط به پرینت سه بعدی استفاده کنید. به کمک 3DHUB، فورا و با بهترین قیمت قطعه خود را سفارش دهید.

مزایا و معایب

مزایا و معایب ASA
ASA به دلیل مقاومت در برابر اشعه­ ی ماوراء بنفش، گزینه­ ی خوبی برای ساخت لیوان های داشبورد خودرو است

 

در حالی که شاید PLA پرمصرف­ ترین ماده ­ی پرینت سه بعدی FDM باشد، ABS اغلب برای کاربردهای با مقاومت بالا مانند تولید قطعات کاربردی یا در فضای باز استفاده می­شود. اما متاسفانه چند ایراد در قابلیت پرینت آن وجود دارد که به دلیل ویژگی­ های مشترک آن­ها، در ASA نیز دیده می ­شود. البته بسیاری از این اشکالات کمتر در ASA وجود داشته و چاپ این ماده را کمی آسان­ تر می ­کند.

مزایا

  1. پایدار در برابر اشعه­ ی ماوراء بنفش (مناسب برای خارج از منزل)
  2. سخت و بادوام
  3. مقاومت در برابر ضربه و دمای بالا
  4. مقاومت عالی در برابر مواد شیمیایی و آب
  5. پرداخت کلی خوب
  6. محلول در استون (برای چسباندن و پرداختکاری)

معایب

  1. به دمای اکسترودر و بستر بالاتری نیاز دارد
  2. در حین پرینت سه بعدی مستعد اعوجاج، ترک خوردن و انقباض است
  3. دوده ای بالقوه­ ی خطرناک
  4. گران

الزامات سخت ­افزاری

پرینتر ASA
یک هات اند تمام فلزی برای دماهای بالاتر برای ASA مورد نیاز است

حتی قبل از استفاده از ASA، مطمئن شوید که پرینتر سه بعدی شما الزامات سخت ­افزاری زیر را داراست. این امر قطعا در آینده شما را از سردرد نجات خواهد داد.

  1. بستر گرم: این کار اجباری است. ASA به دلیل تفاوت دمایی بین نازل و هوای اطراف، مستعد انقباض و ترک خوردن است. تغییر شکل حرارتی ناشی از این نابرابری باعث ایجاد تنش ­های داخلی شده و به طور بالقوه منجر به بروز مشکلاتی در طول فرآیند چاپ می­ گردد.
  2. سطح ساخت: چسبندگی مناسب بستر برای ASA ضروری بوده و برای این کار ده ­ها راهکار وجود دارد. بسیاری از نوار کاپتون، محلول­ های پوششی مانند چسب ABS یا اسپری موی استاندارد استفاده می­ کنند. مانند هر ماده­ ی دیگری که به چسبندگی خوب بستر وابسته است، مطمئن شوید که بستر شما همیشه به درستی تراز باشد.
  3. پرینتر دارای محافظ: این کار به ویژه هنگام چاپ قطعات بزرگ بسیار توصیه می­ شود. اگرچه بدون محفظه نیز می‌توان از چاپ قطعات کوچک‌تر خلاص شد، اما مدل‌های بزرگ‌تر تنش پسماند زیادی ایجاد می‌کنند که در نهایت می‌تواند باعث ترک خوردگی و ورقه ورقه شدن گردد. یک محفظه همچنین از پرینتر سه بعدی در برابر عواملی محافظت می­ کند که مطمئنا باعث اعوجاج قطعات خواهند شد.
  4. هات اند با دمای بالا: تا زمانی که پرینتر بتواند در دمای بالای 260 درجه­ ی سانتیگراد چاپ کند، نیازی به قسمت هات اند خاصی نیست. هات اند با روکش PTFE ممکن است برای دوره ­های طولانی­ تر چاپ ASA مناسب نباشد؛ زیرا PTFE در دمای 250 درجه­ ی سانتیگراد شروع به تخریب می­ کند. در حالی که برخی از برندهای فیلامنت ASA را می ­توان با دمای کمتر از 250 درجه­ ی سانتیگراد نیز چاپ کرد. البته مطمئنا یک هات اند تمام فلزی انتخاب مطمئن ­تری است.

 

تنظیمات پرینت

تنظیمات پرینت ASA
انجام تنظیمات چاپ شاید مهمترین گام برای بهبود پرینت­ های ASA باشد

اگر تمام الزامات سخت‌افزاری برآورده شد، زمان آن رسیده که تنظیمات پرینت را انجام دهید:

  1. دمای بستر: درمورد ASA، توصیه می­شود که دمای صفحه­ ی ساخت را بسته به برند فیلامنت، بین 90 تا 110 درجه­ ی سانتیگراد تنظیم نمایید. سازندگان فیلامنت معمولا دمای بستر خاصی را توصیه می ­کنند.
  2. دمای نازل: این ماده در دمای نسبتا بالا و معمولا در محدوده­ ی 240 تا 260 درجه­ ی سانتیگراد چاپ می­ شود. برای ASA، پرینت خیلی گرم بهتر از خیلی سرد است؛ زیرا دماهای بالاتر چسبندگی لایه­ ی بهتری را ایجاد می­ کنند. با این حال، همیشه توصیه می­ شود که دمای نازل را متناسب با برندهای مختلف فیلامنت کالیبره نمایید.
  3. خنک ­کاری: برای پرینت ASA نیازی به خنک­ کاری نیست. در واقع، به طور کلی توصیه می ­شود آن را کنار بگذارید. با این حال، سرعت­ های بسیار پایین (5 تا 10٪) ممکن است باعث بهبود ظاهر و کیفیت چاپ شود. پیشنهاد می­ کنیم که ابتدا روی چسبندگی لایه­ی خوب تمرکز کرده و پس از رسیدن به آن، سعی کنید از یک فن خنک ­کننده برای جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از گرمای بیش از حد استفاده نمایید.

چالش ­ها

اعوجاج ASA
اعوجاج می­ تواند یک مشکل رایج برای پرینت ­های ABS و ASA باشد

پرینت با ASA مشکلات خاص خود را دارد؛ زیرا می­ تواند به شدت به تغییرات دما حساس باشد. خبر خوب این است که پرینت ASA هنوز هم راحت ­تر از ABS است.

همانطور که قبلا ذکر شد، شاید مهم­ترین مسائل در هنگام کار با ASA اثرات اعوجاج و بخارات بالقوه­ ی خطرناکی باشد که می ­توانند منتشر شوند.

اعوجاج

اعوجاج زمانی اتفاق می­ افتد که قطعه به طور یکنواخت خنک نشود. اطلاعات زیادی در مورد جلوگیری از بروز این عیب در حین پرینت FDM وجود دارد که بیشتر در رابطه با ABS است. از آنجایی که این دو ماده بسیار شبیه به هم هستند، ایده­ ی خوبی است که توصیه‌های مشابهی را رعایت نمایید: از قرار گرفتن در معرض وزش باد اجتناب کنید، از چسبندگی خوب لایه­ ی اول اطمینان حاصل نمایید، پرینتر خود را کالیبره نگه دارید و به عنوان آخرین راهکار، از لبه‌ها یا سازه ­های نگهدارنده استفاده کنید.

بخارها

در مورد بخارات، اغلب مواد چاپی نوعی ماده­ ی مضر را در حین فرآیند اکستروژن آزاد می­ کنند. شاید معروف‌ترین آن­ها ABS باشد که هم مولکول‌های گازی خطرناک و هم نانوذرات را منتشر می‌کند. اگرچه دردسر کمتری نسبت به ABS دارد، اما پرینت با ASA نیز نیاز به آمادگی و مراقبت خواهد داشت. همچنین می­ تواند- بیشتر به دلیل وجود استایرن، یک فرآیند بسیار بدبو باشد.

تهویه­ ی مناسب همراه با استفاده از ماسک در صورت لزوم به شدت توصیه می­ شود.

ترجمه و جمع آوری : واحد خدمات و تحقیق و توسعه پرینتر های سه بعدی ثمین samin3d

Avatar photo

آرمین برومند جاوید

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *